Articole

Depozitul de furie

Se discută mult despre furie, cel puțin în bula în care trăiesc eu. E bună? E rea? Ce să fac cu ea? Cum o controlez? Cum o fac să dispară? De ce ma copleșește?

Furia este o emoție naturală, în mod normal sănătoasă care face parte din structura noastră. Doar că, (trebuia un doar că), este o emoție foarte puternică și sunt situații când ne putem simți copleșiți atunci când își face apariția. Si ceea ce mai consider eu frustrant este cât de dificil poate fi să pui în cuvinte ceea ce simți exact în acel moment. Și da, atunci când se aduna cantități mari, poate deveni distructivă, poate crea probleme în relațiile cu copiii, cu prietenii, cu partenerii de cuplu sau la serviciu.

Și mai știm că sunt foarte multe modalități de descărcare a furiei: Prin respirație, plimbari, sport, prin acțiune (ruperea unor bucățele de hârtie), prin clarificare (dar asta funcționează mai bine atunci când s-a mai calmat emoția, sau sunat mama, cel mai bun prieten, în condițiile în care reușești să pui în cuvinte ceea ce ți se întâmplă.

Sau să o elimini undeva cumva, către ceva unde poți fi auzit si ascultat.

Așa ne-a venit ideea să creăm acest grup Grup – depozit pentru FURIE, un grup în care dai furie si primești înțelegere, acceptare, ascultare, empatie. Un loc unde iți poți vărsa nervii atunci cănd îi simți, fără să ceri aprobare, fix in forma în care vin ei, unde nu te va întreba nimeni de ce, sau ce-a fost in capul tău, sau de ce nu ai facut așa sau așa, unde nu te va judeca nimeni. Răspunsurile la posturi pot fi doar de înțelegere și de mulțumire că ai avut curajul să faci asta. Pentru ca, da, cred că este nevoie de curaj pentru a putea arăta tot ce este în tine atunci când ești furios. Pur și simplu deschizi telefonul sau laptopul, intri pe grup și scrii tot ce-ți vine, ce te-a enervat, indiferent de motivul care poate ulterior il vezi pueril, la momentul respectiv pe tine te-a dat gata.

Cum poți beneficia de acest grup?

  • În loc sa izbucnești față de copii, parteneri, prieteni, îți poți lua un moment de respiro și poți vărsa in acest grup. După aceea poți reformula către ei într-o formă cu încărcătură emoțională mai mică;
  • Poate simți că s-au adunat mai multe lucruri față de o persoană, importantă pentru tine, și îți vine dificil să-i spui direct ceea ce simți, te poți elibera în grup printr-o postare care să li se adreseze;
  • Îți poți crea o rutină de ecologizare emoțională și disciplinat, o data pe săptămână sau de doua ori, cum consideri tu potrivit pentru tine, îți poți varsa aici nervii adunați.

Alături de Ioana, vă așteptăm pe grup!

2 gânduri despre „Depozitul de furie”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.